15 gaver til folk som er besatt av Spania (2024)

Ser etter en flott gave fraSpaniaå overraske venner og familie med? Enten du leter etter en enkel strømpestopper, eller noe å virkelig imponere den spesielle personen med, har vi samlet en liste over de mest originale gaveideene du kan ta med hjem fra de spanske kysten denne høytiden.

15 Gifts For People Obsessed With Spain (1)

Se alle turer

En paellarett

En av Spaniasmest ikoniske retter– og matlagingsinstrumenter – apaellaer en flott gave til alle som liker å bli litt eventyrlystne på kjøkkenet. Husk også å inkludere en pakke medBomba ris, den spesielle risen som brukes til å koke paella, og sjekk hva pannen er laget av – karbonstål er det mest tradisjonelle.

15 Gifts For People Obsessed With Spain (2)

Ta en tur for å finne ditt perfekte reisemål for små grupper

Pass klar?

Din neste destinasjon er...

Se tur

Ecuador

Island

Marokko

Egypt

India

Japan

Thailand

Bali

Mexico

Kroatia

Spania

Tyrkia

Hellas

Sør-Afrika

Pris: fra €45 for en god

Hvor:Butikken

15 Gifts For People Obsessed With Spain (3)
15 Gifts For People Obsessed With Spain (4)
15 Gifts For People Obsessed With Spain (5)
15 Gifts For People Obsessed With Spain (6)

15 Gifts For People Obsessed With Spain (7)

15 Gifts For People Obsessed With Spain (8)

EPISK MAROKKO

15 Gifts For People Obsessed With Spain (9)

Fra gamle byer til Sahara, omfavn kulturelle rikdommer og fortryllende landskap i Nord-Afrika.

Se tur
15 Gifts For People Obsessed With Spain (10)

FC Barcelona skjorte

Spania er hjemsted for en av de mest kjente fotballklubbene i verden noensinne, den katalanske hovedstadenFC Barcelona. De ernest mest populære laget i verden– etter andre spanjoler Real Madrid – så sjansene er store for at sportsfansen i familien din vil glede seg over å få sin egenblaugranaskjorte.

Pris:fra €85

Bli en kulturtripper!

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å
spar opptil 40%på våre unike turer.

15 Gifts For People Obsessed With Spain (11)

Nougat

Denne søte godbiten avnougatfamilie er laget med et utvalg av nøtter, spesielt mandler, og nytes tradisjonelt i Spaniarundt juletider. De fleste steder vil det selges en utvalgspakke med en rekke forskjelligenougat, fra sprø til myk, flott for alle med en søt tann.

Pris: fra €10 per bar

15 Gifts For People Obsessed With Spain (12)

En flaske Vermouth de Reus

Denne forsterkede vinen er i ferd med å gjenopplivesBarcelona, hvor den serveres i hippe barer og restauranter over hele byen. Hjemmet til vermouth i Spania erden katalanske byen Reus, hvor noen av de eldste produsentene i landet fortsatt er i drift i dag.

Pris: fra €51 for 4 flasker

15 Gifts For People Obsessed With Spain (13)

Espinaler saus

Dette brennende krydderet er drysset over potetgull, oliven og hermetisert sjømat over hele Barcelona og gir et flott strømpefyll for alle som liker å krydre ting litt. Laget av en blanding av eddik, pepper og krydder, var Espinaler saus oppfinnelsen av en lokaltapasbar, The Espinaler.

Pris: €5 for 250 milliliters flaske

Hvor:Ryggmarg

15 Gifts For People Obsessed With Spain (14)

Iberisk skinke

Kanskje den mest kjente av spansk mat,Iberisk skinkeer den fineste spekeskinker og er spesielt verdsatt når den er deteikenøtt, som betyr at grisene har blitt matet på eikenøtter, noe som gir kjøttet en særegen nøtteaktig smak. Hvis du tenker på å kjøpe en hel skinke, bør du vurdere enpalle,frembenet på grisen – mindre og lettere å pakke enn et bakbein.

Pris: €223 for en paleta eller €595 for en skinke

Hvor:Joselito(en av de beste i verden)

15 Gifts For People Obsessed With Spain (15)

Manchego ost

En annen stor spansk kulinarisk klassiker, Manchego-ost ​​er en av de mest anerkjente og verdsatte spanske ostene i verden. Den virkelige avtalen er laget med sauemelk fra La Mancha-regionen og modnet i en lang periode mellom 60 dager og to år – jo eldre jo fastere.

Pris: fra €10 per kilo

15 Gifts For People Obsessed With Spain (16)

Hermetisert sjømat

Langt unna den knuste, hermetiske tunfisken du blander med majo til å fylle smørbrødene dine med, spansk hermetisk sjømat er en delikatesse som nytes somdel av et måltideller aperitiff. For noe smakfullt og tradisjonelt, prøv en boks medsyltede blåskjell, blåskjell konservert i en krydret eddik og tomatpreparat. Alternativt en boks Ortizansjos -store hvite ansjoser med mildere smak enn de sorte – er en annen flott klassiker.

Pris: €6 for en 80 grams pakke

Hvor:Ortiz

15 Gifts For People Obsessed With Spain (17)

Espadriller

Disse tradisjonelle tøyskoene stammer fra regionenPyreneene, mellom Spania og Frankrike, hvor de har blitt båret av lokalbefolkningen i århundrer. I dag har lokale designere besøkt espadrilleklassen på nytt, og det er mange moderne farger og motiver tilgjengelig for dine mer motebevisste venner.

Pris:fra €10

15 Gifts For People Obsessed With Spain (18)

Til caganer

Dette er en for de med sans for humor: dencaganerer en liten, barbunnet, bæsjende figur som dukker opp ikatalanskjulekrybbe og sies å representere den grunnleggende likestillingen for alle mennesker. I dagcaganerhar droppet sin tradisjonelle antrekk og du kan finne alt fra Angela Merkel til Obi-Wan Kenobicaganers.

Pris: fra €5

Hvor: fra et lokalt julemarked ellerpå nett

15 Gifts For People Obsessed With Spain (19)

En flaske Jerez

Tørr, middels, søt…Spansk sherrykommer i en rekke forskjellige smaker som fungerer perfekt enten som aperitiff (tilby en tørrkamillemed noen salte mandler) eller med dessert (en sirupsaktig Pedro Ximénez går ned som en godbit med litt sjokolade). Bare sherry laget i regionen rundt Jerez de la Frontera kan bære den offisielle D.O. Jerez-betegnelse.

Pris:fra €8 per flaske

Hvor: Lavinia

15 Gifts For People Obsessed With Spain (20)

En støder og morter

Dette enkle matlagingsinstrumentet har blitt brukt i kjøkken i århundrer, og her i Spania er det et viktig verktøy for enhver kokk. Brukt til mer enn bare å male krydder, i Spania tjener en morter til å tilberede en rekke krydder og sauser, ikke minst den berømteaioli.

Pris:fra €10

Hvor: noenjernvareforretningi Spania ellerpå nett

15 Gifts For People Obsessed With Spain (21)

Et skjærebrett av oliventre

Den størsteoliven oljeprodusent i verden, Spania er hjem til rundt 300 millioner oliventrær, og selv om en flaske dyr olivenolje er en god idé for en gave, vil et håndverksskjærebrett laget av oliventre vare mye lenger og er mye mer originalt.

Pris:fra €50

Hvor: Yevea

15 Gifts For People Obsessed With Spain (22)

Spansk keramikk

Spania har en lang historie med keramikk, fra det funksjonelle til det estetiske, og fortsetter å eksportere flere tonn keramikkprodukter hvert år. For noe solid og enkelt, velg en terrakotta ovnsform. For noe litt mer sofistikert, prøv en utsmykket tallerken fra den berømte byenErkebispebroen.

Pris: fra €20

Hvor:Butikken

15 Gifts For People Obsessed With Spain (23)

Safran

Ansett som den mest luksuriøse av krydder, og ofte sagt å koste mer per vekt enn gull, er safran en stor del av det spanske kjøkkenet – og dyrkes her også,blant annet. Spansk safran anses som litt dårligere enn iransk safran, og er rimeligere, men forblir av fantastisk kvalitet og er en flott gaveide når størrelsen er et problem.

Pris:€33 for 5 gram

Hvor:Manchego safran(en D.O. 'beskyttet opprinnelse'-etikett)

15 Gifts For People Obsessed With Spain (24)

15 Gifts For People Obsessed With Spain (25)

15 Gifts For People Obsessed With Spain (26)

Vulkanisk Island-episk tur

møt vår lokale insider

Hanna

15 Gifts For People Obsessed With Spain (27)

HVOR LENGE HAR DU VÆRT GUIDE?

2 år.

HVA ELSKER DU MED JOBBEN DIN?

Det er den personlige kontakten, de personlige opplevelsene. Jeg elsker å møte mennesker fra hele verden... Jeg liker virkelig å bli kjent med alle og føle at jeg reiser med en vennegjeng.

HVILKEN DESTINASJON ER PÅ DIN REISELISTE?

Jeg har så mange steder på listen min, men jeg ville virkelig lobbet å dra til Afrika. Jeg anser meg selv som en "eventyrjente" og Afrika føles som det ULTIMATE eventyret!

15 Gifts For People Obsessed With Spain (28)

15 Gifts For People Obsessed With Spain (29)

15 Gifts For People Obsessed With Spain (30)

Hver KULTURTUR Smågruppeeventyr ledes av en Local Insider akkurat som Hanna.

15 Gifts For People Obsessed With Spain (31)

15 Gifts For People Obsessed With Spain (32)

15 Gifts For People Obsessed With Spain (33)

Se våre kulturreiser

LYST TIL Å UTFORSKA VERDEN?

Kom i kontakt med likesinnede på våre premium-reiser kuratert av lokale innsidere og med omsorg for verden

Siden du er her, vil vi gjerne dele vår visjon for fremtidens reiseliv – og retningen Kulturreisen beveger seg i.

Culture Trip ble lansert i 2011 med et enkelt, men lidenskapelig oppdrag: å inspirere folk til å gå utover sine grenser og oppleve det som gjør et sted, dets folk og dets kultur spesielt og meningsfylt – og dette er fortsatt i vårt DNA i dag. Vi er stolte over at millioner som deg i mer enn et tiår har stolt på våre prisbelønte anbefalinger fra folk som forstår hva som gjør bestemte steder og samfunn så spesielle.

I økende grad tror vi at verden trenger mer meningsfulle, virkelige forbindelser mellom nysgjerrige reisende som ønsker å utforske verden på en mer ansvarlig måte.Derfor har vi intensivt kuratert en samling av førsteklasses smågruppeturer som en invitasjon til å møte og få kontakt med nye, likesinnede mennesker for en gang-i-livet-opplevelser i tre kategorier:Kulturreiser, TogturerogPrivate turer.Våre turer passer for både alenereisende, par og venner som ønsker å utforske verden sammen.

Kulturreiserer dypt oppslukende reiseruter på 5 til 16 dager, som kombinerer autentiske lokale opplevelser, spennende aktiviteter og 4-5* overnatting å se frem til på slu*tten av hver dag. VårTogturerer våre mest planetvennlige reiseruter som inviterer deg til å ta den naturskjønne ruten, slappe av mens du kommer deg under huden på en destinasjon. VårPrivate turerer skreddersydde reiseruter, kuratert av våre reiseeksperter spesielt for deg, dine venner eller din familie.

Vi vet at mange av dere bekymrer dere for miljøpåvirkningen av reiser og leter etter måter å utvide horisonten på på måter som gjør minimal skade – og til og med kan gi fordeler. Vi er forpliktet til å gå så langt som mulig for å kurere turene våre med omsorg for planeten. Det er grunnen til at alle våre turer er flyløse i destinasjon, fullstendig karbonkompensasjon - og vi har ambisiøse planer om å være netto null i den nærmeste fremtiden.

15 gaver til folk som er besatt av Spania (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Maia Crooks Jr

Last Updated:

Views: 5859

Rating: 4.2 / 5 (63 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Maia Crooks Jr

Birthday: 1997-09-21

Address: 93119 Joseph Street, Peggyfurt, NC 11582

Phone: +2983088926881

Job: Principal Design Liaison

Hobby: Web surfing, Skiing, role-playing games, Sketching, Polo, Sewing, Genealogy

Introduction: My name is Maia Crooks Jr, I am a homely, joyous, shiny, successful, hilarious, thoughtful, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.